× Login Create account Encrypt text About us Terms Confidentality Contact


English Version

Confidentialitatea datelor

1. Datele stocate in platforma TALK

In platforma TALK sunt stocate urmatoarele tipuri de date:
- Date text
- Date audio
- Fotografii
- IP
Datele text sunt date furnizate de utilizatori in procesul de autentificare si/sau in procesul de utlizare al platformei. Acelasi lucru se intampla si cu datele de tip audio si foto.

2. Cum stocam datele si cum le securizam

Datele sunt stocate in baza de date. Stocam in baza de date date de tip text. Datele de tip foto si fisierele audio sunt stocate in foldere pe server. In baza de date stocam informatii referitoare la utilizator: numele si prenumele, adresa de email, parola si numele de utilizator, ia rin timpul concursurilor organizate in platforma, pentur a preveni fraudarea stocam si IP-ul. IP-urile sunt dterse dupa finalizarea concursurilor si acordare premiilor. De asemenea, stocam legatura utilizatorului cu fiseie foto si audio stocate in folderele de pe server.
Datele din baza de date sunt criptate. Sunt criptate urmatoarele date: numele si prenumele utilizatorului, parola si adresa de email. Folosim o criptare AES 256 cu chei private. Acesta este criptarea principala, dar pentru anumite tipuri de date e posibil sa folosim si alte criptari, criptari care nu permit decriptarea datelor. De asemenea fisierele care asigura criptarea si decriptarea datelor sunt criptate nepermitand accesul tertilor la cheile de criptare.
TALK, in procesul de autentificare, seteaza un coockie cu valabilitate de 1 an daca utilizatorul doreste asta. Utilizatorul este atentionat cand se doreste setareaa acelui coockie de autentificare, iar lipsa acceptului utilizatorului face ca acel cookie sa nu fie setat si folosit.
Nu folosim alte coockiuri decat cel de autentificare.
De asemenea, TALK, in procesul de inregistrare stocheaza fisierul audio si numele lui local pana cand este trasferat pe server. Aceasta stocare este parte a tehnologiei de inregistrare mesaje audio sau de transfer date folosita de platforma. Dupa transfererea pe server fisierul este sters din memoria locala. De asemenea se stocheaza numele fisierului local, acesta va fi sters la reincarcare paginii care l-a memorat local.
Fiesirele audio sunt stocate in format .webm, un format deschis. Asta inseamna ca oricine are linkul fisierului audio il poate accesa si asculta (sau downloada) pe/de pe server. Pentru a face asta utilizatorul trebuie sa aiba linkul fisierului. In momentul crearii fisierului audio folosim date aleatoare pentru a denumi fisierul astfel incat numele fiserului sa nu poate fi identificat din afara retelei (probabilitatea d ea identifica numele fisierului este sub 1%). Cu toate acestea un utilizator care asculta (a se intelege are acces la) un fisier in platforma poate accesa fisierul si in afara platformei avand linkul acelui fisier din platforma. De asemena poate da acel link si altor persoane car enu sunt inregistrate in retea. Noi nu avem posibilitatea sa blocam asta.
Acelasi lucru se intampla cu fotografiile incarcate de utilizatori in platforma. Acestea pot fi accesate din exterior doar daca utilizatorul are linkul. Linkul nu poate fi obtinut decat din interiroul platformei, la denumirea fisierului folosim date aleatoare care au probabilitate extrem de mica de a putea fi reproduse (sub 1% evaluam aceat probabilitate).
In procesul de utilizare al platformei ti se cere accesul la microfon pentru a putea inregistra mesajele audio. TALK nu acceseaza microfoanele echipamentelor fara acordul utilizatorului. Acest lucru se poate verifica parasind platforma si la reintrarea in platfroma ti se va cere din nou acces la microfon pentru a putea folosi platforma.

3. Ce facem cu datele stocate in platforma

Datele sunt folosite pentru a sigura functionalitate platformei TALK sau a preveni fraudarea concursurilor organizate in platforma. Cu toate astea, e posibil, ca in anumite situatii sa folosim datele in alte aplicatii de ale noastre sau ale partenerilor, utilizatorul, la cerere, va fi informat despre acest lucru.

4. Stergerea datelor personale

In orice moment utilizatorul poate cere stergerea contului si a datelor personale. Datorita complexitatii retelei acest proces nu este inca unul automat si se face manual de catre unul din administratori. Cererea de stergere a datelor personale si a contului trebuie transmisa la adresa de email: team [at] talk-social.eu Procesarea datelor si stergerea contului si a datelor aferente se face in termen de cel mult 48 de ore de la primirea cererii.

Robert, Primul TALKer